clock-icon
0180-332098
clock-icon
maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur

Hoe het werkt

Informatie groepenkast vervangen

Aanvraag procedure vervangen groepenkast

 • U vult het offerte formulier in op onze website, en u ontvangt binnen enkele werkdagen een offerte op maat.
 • U kunt zich ook laten adviseren over onze diensten door contact op te nemen met ons algemene nummer (0180) 33 20 98
 • Op de dag van de montage komt de elektricien op de afgesproken tijd.
  De montagetijd duurt gemiddeld een dagdeel (ochtend/middag)
 • Bij oplevering van de uitgevoerde werkzaamheden geeft de elektricien een uitleg over de werking van de nieuwe groepenkast.
 • U heeft gedurende vijf jaar volledige service & garantie op alle materialen en op de uitvoering van de uitgevoerde werkzaamheden.

Er is tegenwoordig veel vraag naar nieuwe groepenkasten in woningen. Dit is een gevolg van de steeds verder uitbreidende elektrische installaties in woningen door verbouwingen e.d.. Ook hebben we steeds meer stroomverbruikers in de woning gekregen, waardoor uitbreiding of vervanging van de oude groepenkast gewenst is.

Oudere woningen zijn vaak nog voorzien van een groepenkast met slechts een paar groepen die worden beveiligd middels smeltveiligheden (stoppen). In veel gevallen ontbreekt er een aardlekschakelaar, waardoor alleen beveiliging wordt verkregen bij een kortsluiting of een overbelasting. In moderne woningen zitten tegenwoordig minimaal twee aardlekschakelaars omdat de regelgeving (NEN-1010) dit voorschrijft.

Veel mensen staan niet stil bij de functie van de groepenkast en kijken alleen maar naar de aanschaf prijs. Als we nagaan dat een groepenkast de bewoners van een woning dient te beschermen tegen elektrische storingen of defecte apparaten die zijn aangesloten op de elektrische installatie, zodat er geen dodelijke ongelukken kunnen gebeuren, dan werpt dat een heel ander licht op deze zaak. In uitzonderlijke gevallen kan de groepenkast de laatste beveiliging zijn tegen het uitbreken van een brand als gevolg van een elektrische storing.

Wij bieden conform onze kwaliteitseisen hoofdzakelijk het A-merk ABB

Enkele belangrijke NEN1010 voorschriften:
 • Wanneer een gebouw een woonfunctie heeft (woning, hotel, pension) dan dienen alle elektriciteitsgroepen te zijn beveiligd achter een aardlekschakelaar.
 • Er mogen niet meer dan vier groepen achter één aardlekschakelaar worden geplaatst.
 • Vanaf twee groepen moeten er minimaal twee aardlekschakelaars worden toegepast.
 • Iedere groepenkast moet zijn voorzien van een hoofdschakelaar.
 • Wasmachine, droger, vaatwasautomaat etc. moeten ook achter een aardlekschakelaar tenzij deze VAST zijn aangesloten (b.v. met een wasmachineschakelaar)
 • Gebruikte componenten dienen dubbelpolig af te schakelen (fase en nul)
Veelgestelde vragen:
 • Geen antwoord op uw vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op!
Garantie

Wij verlenen 5 jaar garantie op de uitgevoerde werkzaamheden en de gebruikte materialen. Indien de consument een ABB groepenkast registreert op de website van ABB, dan biedt ABB een verlengde productgarantie van 8 jaar.

De Uneto-Vni heeft voor de aangesloten bedrijven diverse voorwaarden opgesteld voor het sluiten van een overeenkomst. Door deze voorwaarden bent u als klant verzekerd van garantie op het werk en de installaties. Bedrijven die niet zijn aangesloten bij de Uneto-Vni gebruiken deze voorwaarden niet.

Levertijd

De uitvoering van een opdracht kan gemiddeld binnen twee weken worden uitgevoerd.

Werkgebied

Ons werkgebied betreft 55 km, gerekend vanaf ons vestigingsadres te Nieuwerkerk aan den IJssel.

 • VOORRIJKOSTEN: Wij rekenen alleen voorrijkosten buiten ons werkgebied.
Zegelrecht

Hillebrand Elektroservice heeft zegelrecht. Wij mogen hierdoor het zegel van de netbeheerder verbreken om de installatie spanningsloos te kunnen maken. Bij oplevering van de werkzaamheden wordt de installatie weer opnieuw verzegeld.

Merk groepenkast

Wij stellen hoge eisen aan de kwaliteit en veiligheid van onze groepenkasten. Gelet op onze jarenlange ervaring in het vervangen van groepenkasten, bieden wij onze klanten bij voorkeur het A-merk ABB.

Storing

Een installatieautomaat schakelt uit bij een kortsluiting of een overbelasting. Een aardlekschakelaar schakelt uit bij het ontstaan van een lekstroom. Beide situaties hebben betrekking op een storing in de achterliggende elektrische (woonhuis) installatie. De groepenkast heeft gezorgd voor een veilige uitschakeling van de elektriche installatie. Voor het verhelpen van deze storingen adviseren wij u altijd een installateur te raadplegen uit uw eigen omgeving.

Werkzaamheden

Het vervangen van een groepenkast door onze monteur duurt gemiddeld een dagdeel (ochtend/middag)

Erkend Installateur

Hillebrand Elektroservice staat ingeschreven in het erkenningsregister van KvINL. Hillebrand Elektroservice is ook aangesloten bij de brache organisatie Uneto-Vni

Het is voor opdrachtgevers lastig om een vakbekwame installateur van andere aanbieders te onderscheiden. Met een erkenning kan Hillebrand Elektroservice laten zien dat de juiste kennis en kunde aanwezig is om het installatiewerk goed en adequaat uit te voeren. Met de erkenning van "Erkend Installateur" maakt Hillebrand Elektroservice het verschil met zijn concurrenten.

Uw groepenkast is meestal maatwerk. De Erkend Installateur regelt dit voor u!

 

KemaKeur

Hillebrand Elektroservice plaatst alleen groepenkasten die door de fabrikant als compleet product zijn voorzien van het KemaKeur kwaliteits keurmerk.

Groepenverklaring

Voor het in kaart brengen van de groepenindeling in uw groepenkast kunt u gebruik maken van onze groepenverklaring invulformulier. download hier

gratis een offerte op maat?

button-icon
vraag nu aan!